≡ Menu

Provningar

Mina kunders – och mina egna – favoritområden är:

Chokladprovning

Ckoklad går att prova kors och tvärs: Olika regioner, olika kakaokoncentration eller i kombination med sprit, dessertvin eller öl.

Cigarrprovning

Lär dig uppskatta detta utrotningshotade njutningsmedel. Du får lära dig att tända, röka och njuta. Går att kombinera med mycket och är dessutom avstressande.

Ginprovning

Gin har en lika dramatisk historia som whisky.

Romprovning

Spännande piratdricka med överraskande många varianter.

Snapsprovning

Kanske det svenskaste vi har, oslagbart till det svenska smörgåsbordet – borde inte snapsen tillhöra världskulturarvet?

Tequilaprovning

Tequila har oförtjänt dåligt rykte. Redan efter ett par års lagring på ekfat blir drycken både mjukare och angenämare. Varför inte prova en lagrad Tequila med en god cigarr?

Vinprovning

Att prova vin är både lätt och roligt i grupp. Erfarenhet är inte nödvändigt. De flesta kan lära sig att uppskatta ett gott vin. Det viktiga är att få lite provningsteknik innan provningen. Om man sedan vill prova vin från olika regioner eller av olika druvsort är som med allt annat, en smaksak.

Whiskyprovning

Skotsk, irländsk, amerikansk. Helt enkelt alla sorter och kombinationer, ni gör valet!

Ölprovning

Minst lika komplext och roligt som att prova vin: Över-, under- eller spontanjäst; lageröl, veteöl eller ale. Det är bara att välja den stil som ni är nyfikna på.

Boka en provning

Vill du boka en provning, ring eller mejla! Du når mig under Kontakt överst på sidan.

PS. Om det är någon provning du inte hittar här, t.ex. calvados, cognac, olivolja eller portvin… Tveka inte att fråga. Jag fixar provningen.